iVisa.com

Verkrijg nu uw e-Visum Oezbekistan

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Visa Type Visa Cost Service Fee Number of Entries Max Stay Visum Geldigheidsduur Processing Time
eVisa
Visa Cost USD 20.00
Service Fee USD 20.00
Number of Entries Single
Max Stay 30 days
Visa Expires 90 dagen na vandaag
Processing Time 48 hours
Apply Now

How to Apply: eVisa

Fill out online application

"Vul onze eenvoudige online aanvraag in en betaal met creditcard of PayPal

Receive document via email

No need to deal with the embassy. We do it for you so you don't lose valuable time

Enter destination

Toon bij aankomst uw Paspoort en het door ons verstrekte Document

Apply Now

Learn More: eVisa

In juli 2018 introduceerde de Oezbeekse overheid een e-Visum voor reizigers van 101 nationaliteiten. Het e-Visum vervangt het bureaucratische proces van het naar een consulaat te moeten gaan en/of het paspoort te moeten versturen.

Het e-Visum wordt afgegeven voor een verblijf van maximaal 30 dagen in Oezbekistan en is geschikt voor één inreis (single entry). Het visum is vanaf de afgiftedatum 90 dagen geldig. Vul eenvoudigweg onze online aanvraag in en betaal de visumkosten - u hoeft geen documenten per post te verzenden of persoonlijk langs te komen Zodra uw visumaanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een een kopie van uw goedgekeurde visum per e-mail.

Gebruik ons Visum Calculatortool

Calculate Visa Cost Before Applying

Onze klanten hebben geweldige verhalen over ons

Frequently Asked Questions

Een e-Visum is een officieel document voor het betreden en reizen binnen Oezbekistan. Het is een alternatief voor het visum die door vertegenwoordigingen van Oezbekistan en bij aankomst wordt afgegeven. Bij aankomst in Oezbekistan dient u uw paspoort en een uitgeprint exemplaar van het e-Visum te overleggen.

Afhankelijk van uw nationaliteit en het doel van uw bezoek kunnen er aanvullende vereisten zijn, maar de essentiële documenten die wij van u nodig hebben om uw aanvraag te kunnen indienen zijn:

  • Paspoort met een geldigheidsduur van minstens 6 maanden
  • Digitale pasfoto
  • Een gescande kopie van de identiteitspagina uit uw paspoort

De kosten van het e-Visum bedragen 20 USD. Hier bovenop wordt een extra vergoeding voor standaardverwerking van 35 USD in rekening gebracht. Voor spoedverwerking en supersnelle verwerking bedragen de extra kosten respectievelijk 65 USD en 100 USD.

Dit is afhankelijk van de door u gekozen verwerkingstijd. Wij bieden drie opties:

  • Standaard Verwerkingstijd: 5 werkdagen.
  • Spoedverwerking: 72 uur.
  • Supersnelle Verwerking: 48 uur.

Het e-Visum is vanaf de afgiftedatum 90 dagen geldig. Dit betekent dat u binnen die 90 dagen Oezbekistan dient in te reizen.

Uw paspoort dient vanaf de aankomstdatum in Oezbekistan nog minstens 6 maanden geldig te zijn en minimaal één lege visumpagina te bevatten.

Het maximaal toegestane verblijf is 30 dagen.

De volgende nationaliteiten komen in aanmerking:

  • Europese Unie, alle burgers van de Europese Unie (behalve Cyprus), Australië, Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Canada, China, Hongkong, IJsland, India, Koeweit, Liechtenstein, Macau, Macedonië, Monaco, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oman, San Marino, Saoedie-Arabië, Servië, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Vaticaan

Oezbekistan is een land dat men meestal over het hoofd ziet wanneer men op zoek gaat naar een vakantiebestemming. Waarom? Omdat er over Oezbekistan veel misvattingen bestaan. Het meest van al zult u mensen horen zeggen dat het niet veilig is om naar Oezbekistan te gaan, zeker niet als u er alleen naartoe wilt. Natuurlijk hebben ze het mis. Er overkomt de mensen die Oezbekistan bezoeken vrijwel niets, en één manier om dat zelf te ontdekken is er zelf heen te gaan. U zult begrijpen dat het verstandig is om eerst wat eigen onderzoek te doen voordat u naar Oezbekistan afreist. Verdiep u in de vragen wat de beste manier is om te reizen en hoe u moet optreden in diverse situaties. Ook is het handig als u iets afweet van de Oezbeekse cultuur. Nu volgt een aantal zaken die u moet weten over Oezbekistan. Communicatie kan een probleem vormen als de enige taal die u spreekt Engels is. Zelfs de kinderen spreken geen Engels, aangezien Oezbekistan een republiek uit de voormalige USSR is. De mensen daar spreken Oezbeeks, wat lijkt op Turks. Als u Turks spreekt, zult u een en ander kunnen verstaan van wat de mensen zoal zeggen. Ze spreken ook Russisch (iedereen spreekt Russisch) en de oudere generatie spreekt misschien ook Duits, omdat ze dat op school geleerd hebben. Maar behalve dat, zal het niet gemakkelijk zijn. Het kan geen kwaad om wat standaardzinnetjes te leren voordat u vertrekt, zodat u enigszins de weg weet te vinden. Qua geld kunt u uw borst nat maken. De valuta in Oezbekistan is de Oezbeekse som. Er zitten veel soms in één dollar (en nog meer in één Euro). Bovendien zijn de geldbiljetten klein, dus voor $100 heeft u een tas nodig met geld zoals een maffioso en dat bedoel ik letterlijk. Ze passen niet allemaal in uw portemonnee. U kunt ze omwisselen op de bank of op het wisselkantoor, maar ga nooit naar de zwarte markt voor de soms. Het was een aantal jaren geleden gebruikelijk om geld om te wisselen in de supermarkten, maar dat is nu niet meer toegestaan en nu moet u hiervoor naar de bank. De makkelijkste plaats om accommodatie te vinden in Oezbekistan is in Bulhara. U vindt er veel hotels en herbergen. De prijzen zijn redelijk en de service behoorlijk. Het is belangrijk te onthouden dat wanneer u het hotel verlaat, u een formulier en een registratieformulier moet invullen. Houd al deze registratieformulieren bij de hand totdat u het land verlaat. U heeft deze namelijk nodig als bewijs aan de grens. Soms worden ze ook gevraagd door politieagenten op de trein. Ten slotte wordt u afgeraden om te ‘couchsurfen’. Dit was vroeger zeer gebruikelijk, maar het is nu illegaal. Als u betrapt wordt, kunt u in grote problemen komen en uw gastheer ook. Als u een veganist bent, dan krijgt u het zwaar in Oezbekistan. Want Oezbeken eten veel vlees en er is bijna geen gerecht zonder vlees. Ook zullen mensen u vreemd aankijken. Sommige mensen zullen vragen waarom u geen vlees eet. Zelfs de groenten worden gebakken in dierlijk vet. U zult niet verhongeren, maar u zult ook geen voldaan gevoel hebben. Het traditionele gerecht in Oezbekistan is de plov. Het bestaat uit rijst, vlees en soms eieren. Het is heerlijk en u moet het echt proberen. De Oezbeken drinken ook veel thee, bij de maaltijd maar ook zonder eten erbij en het maakt niet uit of het buiten 95 graden is. Als een Oezbeek u vraagt om alcohol te drinken, dan raakt hij of zij de achterkant van de wang aan. Toerisme komt nog steeds niet veel voor en daarom zijn Oezbeken nog steeds zeer nieuwsgierig. Maar ze zijn ook zeer gastvrij en soms heel nieuwsgierig. Als u een vrouw bent van boven de 25 jaar en nog steeds vrijgezel, dan zullen de Oezbeken u vragen hoe het komt dat u nog niet getrouwd bent. Sommigen zullen u vertellen dat toen zij de dertigjarige leeftijd naderden, zij al vier kinderen hadden. U moet dat niet persoonlijk opvatten en als u er een grapje over kunt maken, moet u dat zeker doen. Altijd positief blijven. Ze stellen de vraag niet om u te beledigen. Ze zijn gewoon nieuwsgierig. Boos worden, daar heeft niemand wat aan. De bevolking van Oezbekistan bestaat vrijwel geheel uit moslims, maar dat zult u niet zeggen als u ze ziet. Want de vrouwen dragen normale kleren en bijna iedereen wordt wel eens dronken van de wodka. Ze tonen niet echt het gedrag van moslims en dat zult u naar alle waarschijnlijkheid zeer amusant vinden. Ook zijn er in Oezbekistan veel tempels en andere heilige plaatsen, waar u respect moet tonen. Als u dit soort plaatsen bezoekt, moet u zich gepast kleden. Bent u een vrouw, draag dan een sjaal, waarmee u uw hoofd bij binnenkomst bedekt. Als u door Oezbekistan reist, kunt u gebruik maken van treinen, bussen of ‘deeltaxi’s. De meest gebruikelijke vorm van transport voor toeristen is de bus. Het is goedkoop en relatief snel. Maar er is wel een aantal zaken die u moet weten. Als u een lange reis maakt, zal de bus regelmatig stoppen zodat de mensen op de bus gebruik kunnen maken van het toilet, maar de stop is niet lang genoeg om iets te eten. Neem daarom voldoende snacks mee. Ook mogen bussen ’s nachts niet rijden. Er hebben zich teveel ongelukken voorgedaan in het verleden en daarom kunt u niet reizen tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. U stopt dan op bepaalde plekken, waar u cafés en snacks kunt vinden. U moet gewoon even wachten tot het ochtend is, voordat u weer verder gaat. Oezbekistan is zeer ondergewaardeerd. Het is een prachtig land met veel geschiedenis en veel katoenvelden. Het is er veilig om naar toe te gaan, zelfs voor een vrouw die alleen reist. De mensen zijn aardig en u voelt zich welkom. U zult er een geweldige ervaring hebben.

Een e-Visum is een officieel document dat toegang geeft tot en reizen binnen een bepaald land. Het e-Visum is een alternatief voor visa die worden afgegeven bij binnenkomst van een land of voor een bezoek aan een ambassade/consulaat om een traditioneel papieren visum te verkrijgen. e-Visa zijn elektronisch gekoppeld aan het paspoort van de reiziger.

Onze service begint bij het geven van informatie. U kunt gebruik maken van onze actuele visumvereisten tool om uit te zoeken of u een visum nodig heeft. Het zit heel simpel in elkaar u hoeft ons alleen te vertellen waar u vandaan komt en waar u naartoe gaat. Op basis van deze informatie vertellen wij u hoeveel het visum kost, het aantal binnenkomsten, de startdatum en geven u de mogelijkheid tot het direct aanvragen op onze site!

De beste plaats om deze informatie te vinden is ons [visumvereistentool] (/apply-online/). Elk land heeft andere toegangsregels en visumkosten. Als u haast heeft, kunt u ook online aanvragen en op het formulier zult u ook deze informatie terugvinden.

Het hangt af van het land dat het visum afgeeft. Voor veel landen zoals voor ETA Australië en het e-Visum Turkije kan het proces via onze spoeddienst in 15 minuten worden uitgevoerd. Voor andere landen, zoals het Indiaas toeristenvisum, duurt het proces meestal 24 uur. De exacte tijd vindt u op elk aanvraagformulier. Wat wij garanderen is dat uw aanvraag met iVisa overal de snelste manier is.

De documenten moeten worden afgedrukt op een blanco vel A4 wit papier. Dubbelzijdig of verkleind printen wordt niet geaccepteerd.

Wij helpen u om uw visum op de eenvoudigste en snelste manier te verkrijgen. Door middel van gebruiksvriendelijke online aanvraagformulierenen een 24/7 klantenservice van wereldklasse maken we het hele visumproces snel en eenvoudig! Wijmaken ook gebruik van beproefde methodes als het gaat om de bescherming van uw gegevens en creditcard.

iVisa biedt twee soorten Visa aan: Elektronische visa (e-Visa) en traditionele papieren visa, afgaande op uw bestemming. Daarnaast bieden wij ook de volgende diensten/documenten aan die door bepaalde landen worden vereist: ETA (elektronische reistoestemming), Toeristenkaarten, Visum bij aankomst, pre-registratie/goedkeuringsformulier, Uitnodigingsbrieven voor Toeristen en de dienst Ambassade-inschrijving.

  1. Selecteer het land waarvoor u het visum aanvraagt
  2. Selecteer het type visum en lees de instructies zorgvuldig door.
  3. Selecteer Nu toepassen
  4. Vul het aanvraagformulier in
  5. Betaal met een Visa Card, Mastercard of andere debitcard.
  6. Wacht op goedkeuring via e-mail, download en print de e-Visa via uw account.
  7. Toon uw afgedrukte e-Visum aan de immigratiebeambte bij binnenkomst in het land.

We merken hierbij op dat de meeste landen de mogelijkheid bieden om een visum zonder bemiddelingskosten te verwerken. De belangrijkste reden is dat we duizenden visa per maand verwerken omdat we u tijd en frustratie willen besparen. Onze service omvat een eenvoudig te gebruiken website en aanvraagformulier. Het is veel eenvoudiger om uw aanvraag bij ons te doen, vooral voor mobiele gebruikers en grote groepen. Wij sturen al onze klanten het visum meerdere dagen voor het vertrek toe. Dit is vooral nuttig voor reizigers die het visum maanden van tevoren kopen. We hebben ook een 24-uurs klantenservice met professionals die gevestigd zijn in de Verenigde Staten en Engels spreken. Wij accepteren meerdere valuta's en onze website kan in meer dan 20 talen worden geraadpleegd. Wij geloven dat onze vergoeding uw tijd en gezond verstand waard is, maar onthoud wel dat alle overheden hun eigen "gratis" dienst hebben.

Als u uw aanvraag op onze site heeft ingediend, kunt u inloggen op uw account en uw bestelling/aanvraag opzoeken. Na ontvangst van de betaling wordt automatisch een account voor u aangemaakt. Klik op de link in uw bevestigingsmail om een wachtwoord in te stellen of bezoek de pagina inloggen om het wachtwoord in te stellen en toegang tot het account te krijgen. Let op: in de meeste gevallen wordt uw visum via e-mail bij u afgeleverd en kunt u het na het inloggen in uw account vinden.

Als uw visumaanvraag niet wordt goedgekeurd door de overheidsinstantie, zullen wij zorgen voor een volledige terugbetaling onder onze goedkeuringsgarantie. Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent met onze dienstverlening, neem dan contact met ons op via chat en wij zullen de door u betaalde kosten restitueren. Als er een fout is gemaakt bij uw aanvraag, zullen wij uw visum kosteloos opnieuw verwerken. Let op: terugbetalingen worden teruggestort op dezelfde creditcard die werd gebruikt.

Als wij uw visum nog niet hebben verwerkt, kunnen wij zonder problemen wijzigingen aanbrengen. Wij controleren uw gegevens ook op fouten. In het geval dat uw visum al is verwerkt en wij uw aanvraag hebben ingediend bij de juiste overheidsinstellingen, zullen sommigen dit accepteren en de wijzigingen doorvoeren, terwijl anderen dat niet doen. Neem onmiddellijk contact met ons op (bij voorkeur via chat) als u een fout in uw aanvraag opmerkt.

Sommige landen kunnen een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts eisen als u aankomt uit een land met een risico op gele koorts. Meer info vindt u hier: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de passagier om deze regels te controleren voordat hij/zij naar het gekozen land reist.

Om uw factuur te downloaden, kunt u [inloggen op uw account] (/login/) en deze daar direct downloaden.

U kunt het e-Visum opnieuw afdrukken vanuit uw e-mailaccount. U kunt het e-Visum ook opvragen en opnieuw afdrukken via uw iVisa-account.

Ja, het iVisa-systeem bewaart uw kredietkaartgegevens niet meer nadat de transactie is verwerkt.

Alle visa geven reizigers de toestemming om naar de locatie van binnenkomst van een land te reizen. Of u al dan niet toegang wordt verleend, beslist de Immigratiebeambte op het moment van aankomst.

Als uw visumaanvraag nog niet voor behandeling is ingediend, ontvangt u het volledige bedrag terug. Echter, als uw aanvraag reeds is verwerkt, dan kunnen wij geen terugbetaling verlenen.

Wanneer het visum naar u moet worden verzonden, is deze verzendtijd niet inbegrepen in de verwerkingsduur. Het is vanaf het moment dat wij uw aanvraag ontvangen tot en met het verkrijgen van de goedkeuring. De meeste visa (e-Visa) worden na goedkeuring per e-mail verzonden, zodat leveringstermijnen niet van toepassing zijn.

Nee, wij zijn niet aangesloten bij een overheidsinstantie. Wij zijn een particulier bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking van visa voor reizigers wereldwijd.

Helaas kunnen we dat niet, omdat de overheidsinstanties ons niet op de hoogte stellen van de reden(en) achter de besluiten.

Als uw visum niet is goedgekeurd, adviseren wij u contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade/consulaat voor meer informatie over wat uw mogelijkheden zijn.

Wij accepteren Visa, Master Card, American Express en PayPal.

Alle burgers uit deze gebieden die een aanvraag indienen via [onze website] (https://www.ivisa.com/) zullen hun aanvraag moeten laten behandelen met de nationaliteit zoals vermeld in hun paspoort. Als voorbeeld, een reiziger uit Puerto Rico zal zijn aanvraag verwerkt zien als een persoon die de Amerikaanse nationaliteit bezit. Dit geldt niet voor de reizigers in de categorie BOTC (British Overseas Territories Citizen) volgens de British Overseas Territories Act van 2002.