Het Pakistan e visum online aanvragen

Het hebben van een visum is vereist. Wij kunnen helpen bij de behandeling van dit document

Visumtype Visumkosten Bemiddelingskosten Aantal Inreizen Verwerkingsduur
eVisum
Visumkosten USD 60.00
Bemiddelingskosten USD 40.00
Aantal Inreizen Eenmalige
Verwerkingsduur 10 dagen
Nu Aanvragen

Hoe aan te vragen: eVisum

Vul de online aanvraag in
Vul de online aanvraag in

Vul onze eenvoudige online aanvraag in en betaal met creditcard of PayPal

Document via e-mail ontvangen
Document via e-mail ontvangen

Het is niet nodig om langs de ambassade te gaan. Wij doen het voor u, zodat u geen kostbare tijd verliest

Bestemming invoeren
Bestemming invoeren

Overleg uw paspoort en het document dat wij verstrekken bij binnenkomst in het land van bestemming

Nu Aanvragen

Meer informatie: eVisum

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Pakistan heeft onlangs het e-Toeristenvisum voor burgers van 175 landen ingevoerd. Dit e-Toeristenvisum voor een eenmalige inreis (single entry) bij een eerste aanvraag heeft een geldigheidsduur van 3 maanden, en geeft reizigers de mogelijkheid het land voor toeristische doeleinden binnen te komen op basis waarvan ze maximaal 30 dagen in Pakistan kunnen verblijven. De aanvraagprocedure voor het e-Toeristenvisum voor Pakistan is zeer eenvoudig en verloopt 100% online. Zodra de aanvraag is ingediend en geaccepteerd, ontvangt de aanvrager het elektronisch toeristenvisum dat bij aankomst moet worden getoond aan de immigratiebeambten. Zo simpel zit het in elkaar.

Het e-Visasysteem is een online methode voor visa-aanvragen wereldwijd. Enkele voordelen van dit systeem voor de reiziger zijn dat het visum vanaf elke locatie en op elk moment via het internet snel kan worden aangevraagd, en dat bij het indienen van de aanvraag de betaling online wordt gedaan.

Gebruik ons Visum Calculatortool

Bereken de Visumkosten voor het indienen van de Aanvraag

Klantervaringen

Onze klanten hebben geweldige verhalen over ons

Veelgestelde Vragen

Het e-Toeristenvisum voor Pakistan is een officieel document waarmee bezoekers voor toeristische doeleinden Pakistan binnen kunnen komen en in het land te reizen.

Voor het indienen van uw aanvraag hebben wij het volgende nodig:

  • Een scan van uw geldig paspoort

  • Bewijs van accommodatie of een uitnodigingsbrief van uw gastheer of gastvrouw

  • Een digitale pasfoto niet ouder dan 3 maanden

  • Uw reisschema

  • Bewijs van legaal verblijf (indien u buiten het land van uw nationaliteit woont)

  • Een credit-/debitcard of een PayPal-rekening

  • Een kopie van uw retourticket

De visumkosten voor het Pakistaans e-Toeristenvisum zijn afhankelijk van de nationaliteit van de aanvrager. De kosten variëren tussen USD 8,00 en USD 60,00. Om te weten van de kosten van uw visum bedragen, kunt u gebruik maken van onze Visum Calculator Tool.

Hier bovenop worden nog bemiddelingskosten in rekening gebracht, afhankelijk van de gewenste verwerkingstijd zijn deze als volgt:

  • Standaardverwerking: USD 40.00

  • Spoedverwerking: USD 60.00

  • Supersnelle verwerking: USD 80.00

Dit hangt af van de door u gekozen verwerkingstijd. Wij bieden drie mogelijkheden:

  • Standaardverwerking: 15 dagen

  • Spoedverwerking: 13 dagen

  • Supersnelle Verwerking: 10 dagen

Het e-Visum is 3 maanden geldig vanaf de dag het aan u wordt afgegeven. De verblijfsduur, binnen de geldigheidsduur van het visum, bedraagt echter 30 dagen gerekend vanaf uw aankomstdatum in het land.

Uw reisdocument moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na het verlopen van uw e-visum. Ook moet uw paspoort ten minste één blanco bladzijde hebben.

Het e-Toeristenvisum Pakistan dat wij bieden, staat één inreis (single entry) toe met een maximale 30-daagse verblijfsduur binnen de geldigheidsperiode van het visum.

De reiziger dient dit visum ten minste 10 werkdagen voor de reis naar Pakistan aan te vragen.

NEE. Het bezit van een e-Toeristenvisum voor Pakistan geeft de houder niet automatisch recht op toegang tot het land. De immigratiebeambte bij de grenscontrolepost kan iedereen de toegang weigeren als hij van mening is dat deze persoon niet in staat is aan de immigratievereisten te voldoen of dat de aanwezigheid van deze persoon in Pakistan in strijd zou zijn met de nationale belangen of veiligheid van het land.

Bij aankomst in Pakistan dient u uw paspoort samen met uw e-Toeristenvisum voor Pakistan, dat moet worden geprint, te tonen.

Pakistan is een groot land in Zuid-Azië, en het is oud net als het leven zelf in de regio. Wat u vanaf het begin moet weten is dat veel overheden het afraden om naar Pakistan voor toeristische doeleinden te reizen, maar zolang u wegblijft van de conflictgebieden en respect toont tijdens uw verblijf daar, zult u gewoon een aangename reis hebben. Verder is het ook belangrijk dat u zich verdiept in de cultuur en informatie verzamelt over Pakistan, voordat u het land bezoekt. Want als u al een beetje op de hoogte bent van het reilen en zeilen in het land, kunt u meer uit uw vakantie halen. Hieronder hebben we een aantal zaken op een rij gezet, dingen die u moet weten voordat u uw reis naar Pakistan plant.

Laten we eerst de bespreken aan welke eisen reizigers moeten voldoen om Pakistan binnen te komen. Hoewel op basis van het Pakistaanse visumbeleid diverse documenten worden afgegeven (bijv. een visum bij aankomst, een ETA voor een visum bij aankomst etc.), die, afhankelijk van uw nationaliteit, toegang geven tot Pakistan, is het goed om te weten dat bijna alle nationaliteiten die een visum nodig hebben om Pakistan in te kunnen reizen, de aanvraag online kunnen doen. Er zijn natuurlijk een paar uitzonderingen, maar als u een standaardvisum nodig heeft, dient u naar de dichtstbijzijnde Pakistaanse ambassade te gaan om er een aan te vragen. Dit geldt voor 15 nationaliteiten.

Het Pakistaanse elektronische visum staat de houder toe om maximaal 30 dagen in het land te verblijven, en het is geldig voor een eenmalige inreis (single entry). Verlengingen zijn mogelijk, maar de periode is afhankelijk van de nationaliteit. Het e-visum is alleen geldig op specifieke inreislocaties.

Tegelijkertijd moet u weten dat u geen toegang tot Pakistan krijgt als u in het bezit bent van een Israëlisch paspoort. Alleen houders van een diplomatiek paspoort worden toegelaten. In het geval uw paspoort een Israëlische stempel bevat, wordt u toegang verleend, maar wees voorbereid op een spervuur van vragen die de Pakistaanse immigratiebeambten voor u in petto hebben.

De officiële taal van Pakistan is Urdu, maar als u Engels spreekt, zult u praktisch geen communicatieproblemen hebben. In feite spreken de meeste Pakistani Engels, want het wordt gebruikt bij de overheid en onderwijsinstellingen. Maar het is überhaupt niet verkeerd om een paar zinnen Urdu te leren, het geeft u een streepje voor. En het getuigt van respect.

Wat de bezienswaardigheden betreft denken we dat de meeste reizigers Pakistan onderschatten, omdat ze niet weten welke juweeltjes het land herbergt. Wist u dat Pakistan een van de weinige landen is waar alle vormen van geologische structuur voorkomen? Het heeft zee, woestijn, droge bergen, groene bergen, met ijs bedekte bergen, watervallen, rivieren, bossen, etc. Pakistan is ook de thuisbasis van de op een na hoogste piek ter wereld, de K2 met zijn 8.611 meter. Het kan zijn dat het weer u niet aanstaat. Het heeft over het algemeen een zeer warm en droog klimaat, maar dit is ook weer afhankelijk van de regio waar u bent. Sta niet vreemd te kijken als u voor uw reisbestemming warme kleding en winterlaarzen of -schoenen moet inpakken.

Een van de meest aantrekkelijke in Pakistan zijn de natuurwonderen van het land. U kunt de wonderen van Karachi ontdekken. Het was vroeger de hoofdstad van Pakistan. Gelegen aan de oevers van de Arabische Zee, is het de grootste stad van het land. U kunt een bezoek brengen aan de Quaid-e-Azam's Mazar, het mausoleum van de oprichter van Pakistan. Het is volledig gemaakt van wit marmer, en de Afrikaanse bogen zijn prachtig. U kunt ook een bezoek brengen aan het Nationaal Museum, Alladin Amusement & Water Park, Hill Park, en er is nog veel meer.

De Shah Faisal Masjid in Islamabad is een moskee die zeer zeker een bezoek waard is. Het is een groot gebouw met vier 88 meter lange minaretten en met een bouwstijl die veel weg heeft van tentachtige structuur uit de woestijn. Dat is de primaire gebedsruimte, en het is zo groot dat het honderdduizend mensen kan herbergen. U kunt niet naar binnen, maar de buitenkant zegt al veel.

Als u naar Pakistan gaat en u bent een avontuurlijk ingesteld persoon, dan kunt u het land niet verlaten zonder een aantal van de bergen te verkennen. Pakistan heeft een van de hoogste bergen ter wereld in Kasjmir. De Baltorogletsjer, evenals de Baturagletsjer, zijn de hoogste die zich niet in poolgebieden bevinden.

De Chitral, het Hindu Kush gebergte, is ook de moeite waard om te zien. Het gebied is ongerept en prachtig. De Kalash woont hier in de regio, zij zijn de laatste van de niet-islamitische stammen van Kafiristan. Wat u daar geweldig zult vinden, zijn zowel de warmwaterbronnen als de rivieren die vol zitten met forel.

Er zijn veel prachtige plekken die u in Pakistan kunt bezoeken; u weet zeker dat het land wereldberoemd is voor de trek- en wandeltochten. U kunt gaan paardrijden of een fiets huren. De markten en bazaars zijn gevuld met toeristen die op zoek zijn naar de beste aanbiedingen voor mooie producten. Er zijn ook georganiseerde rondleidingen met een gids in Pakistan, evenals helikoptertours. Er zijn weinig dingen te vergelijken met het vliegen over een besneeuwde woestijn.

Het eten in Pakistan is overheerlijk. De meeste gerechten bestaan uit diverse soorten kebabs waarvan de smaak varieert van mild tot zeer pittig. De gerechten zijn vooral streekgebonden, dus het is afhankelijk van welk deel u bezoekt. Het is niet veilig om kraanwater te drinken. Vergeet niet dat schepijs ook met dat kraanwater is gemaakt, dus het is beter om het niet te eten. Het is bekend dat in het water de tuberculosebacterie zit.

Als we het over veiligheid hebben, zult u echt op uw hoede moeten zijn. Pakistan was in de afgelopen jaren een doelwit voor terroristische aanvallen, maar het schijnt dat de situatie aan het verbeteren is. Kom in ieder geval niet in de buurt van militaire konvooien want zij vormen vaak het doelwit voor zelfmoordaanslagen. Bij sommige wegen wordt aangegeven in het Engels dat het verboden is voor buitenlanders, houdt u zich daar aan. En als laatste zorg ervoor dat u niet bij sociale betogingen of politieke demonstraties betrokken raakt.

Pakistanen zijn ongelooflijk gastvrij als ze gasten hebben, maar er zijn een paar dingen die u moet weten. Het wordt als onbeleefd beschouwd om thee en zoetigheid te weigeren die worden aangeboden wanneer u een huis binnengaat. Tijdens het eten moet u voorzichtig zijn met wat u op uw bord laat liggen. Als uw bord leeg is, is het een uitnodiging om nog een keer op te scheppen, maar als u teveel op uw bord laat liggen, is het een teken dat u de maaltijd niet lekker hebt gevonden. U zult zelf moeten uitkienen wat het perfecte evenwicht hierin is. Vrouwen zullen u niet aanraken, tenzij ze u zeer goed kennen, en sommigen van hen zullen niet eens met u praten. Vat het niet persoonlijk op. Het is maakt deel uit van de Pakistaanse cultuur.

Het is niet verstandig om over politiek, te praten vooral over de relaties van Pakistan met Israël of India. Pakistanen zijn ongelofelijk trots en zo'n discussie kan gepassioneerd of zelfs gewelddadig worden.

Pakistan mag dan enigszins een omstreden bestemmingsland zijn, maar zolang u de cultuur respecteert en de conflictgebieden vermijdt, zult u er een leuke tijd hebben. Het landschap is fantastisch, en de natuur laat zich echt van haar beste kant in Pakistan zien.

Een e-Visum is een officieel document dat toegang geeft tot en reizen binnen een bepaald land. Het e-Visum is een alternatief voor visa die worden afgegeven bij binnenkomst van een land of voor een bezoek aan een ambassade/consulaat om een traditioneel papieren visum te verkrijgen. e-Visa zijn elektronisch gekoppeld aan het paspoort van de reiziger.

Onze service begint bij het geven van informatie. U kunt gebruik maken van onze actuele visumvereisten tool om uit te zoeken of u een visum nodig heeft. Het zit heel simpel in elkaar u hoeft ons alleen te vertellen waar u vandaan komt en waar u naartoe gaat. Op basis van deze informatie vertellen wij u hoeveel het visum kost, het aantal binnenkomsten, de startdatum en geven u de mogelijkheid tot het direct aanvragen op onze site!

De beste plaats om deze informatie te vinden is ons visumvereistentool. Elk land heeft andere toegangsregels en visumkosten. Als u haast heeft, kunt u ook online aanvragen en op het formulier zult u ook deze informatie terugvinden.

Het hangt af van het land dat het visum afgeeft. Voor veel landen zoals voor ETA Australië en het e-Visum Turkije kan het proces via onze spoeddienst in 15 minuten worden uitgevoerd. Voor andere landen, zoals het Indiaas toeristenvisum, duurt het proces meestal 24 uur. De exacte tijd vindt u op elk aanvraagformulier. Wat wij garanderen is dat uw aanvraag met iVisa overal de snelste manier is.

De documenten moeten worden afgedrukt op een blanco vel A4 wit papier. Dubbelzijdig of verkleind printen wordt niet geaccepteerd.

Wij helpen u om uw visum op de eenvoudigste en snelste manier te verkrijgen. Door middel van gebruiksvriendelijke online aanvraagformulieren en een 24/7 klantenservice van wereldklasse maken we het hele visumproces snel en eenvoudig! Wijmaken ook gebruik van beproefde methodes als het gaat om de bescherming van uw gegevens en creditcard.

iVisa biedt twee soorten Visa aan: Elektronische visa (e-Visa) en traditionele papieren visa, afgaande op uw bestemming. Daarnaast bieden wij ook de volgende diensten/documenten aan die door bepaalde landen worden vereist: ETA (elektronische reistoestemming), Toeristenkaarten, Visum bij aankomst, pre-registratie/goedkeuringsformulier, Uitnodigingsbrieven voor Toeristen en de dienst Ambassade-inschrijving.

  1. Selecteer het land waarvoor u het visum aanvraagt
  2. Selecteer het type visum en lees de instructies zorgvuldig door.
  3. Selecteer Nu toepassen
  4. Vul het aanvraagformulier in
  5. Betaal met een Visa Card, Mastercard of andere debitcard.
  6. Wacht op goedkeuring via e-mail, download en print de e-Visa via uw account.
  7. Toon uw afgedrukte e-Visum aan de immigratiebeambte bij binnenkomst in het land.

We merken hierbij op dat de meeste landen de mogelijkheid bieden om een visum zonder bemiddelingskosten te verwerken. De belangrijkste reden is dat we duizenden visa per maand verwerken omdat we u tijd en frustratie willen besparen. Onze service omvat een eenvoudig te gebruiken website en aanvraagformulier. Het is veel eenvoudiger om uw aanvraag bij ons te doen, vooral voor mobiele gebruikers en grote groepen. Wij sturen al onze klanten het visum meerdere dagen voor het vertrek toe. Dit is vooral nuttig voor reizigers die het visum maanden van tevoren kopen. We hebben ook een 24-uurs klantenservice met professionals die gevestigd zijn in de Verenigde Staten en Engels spreken. Wij accepteren meerdere valuta's en onze website kan in meer dan 20 talen worden geraadpleegd. Wij geloven dat onze vergoeding uw tijd en gezond verstand waard is, maar onthoud wel dat alle overheden hun eigen "gratis" dienst hebben.

Als u uw aanvraag op onze site heeft ingediend, kunt u inloggen op uw account en uw bestelling/aanvraag opzoeken. Na ontvangst van de betaling wordt automatisch een account voor u aangemaakt. Klik op de link in uw bevestigingsmail om een wachtwoord in te stellen of bezoek de pagina inloggen om het wachtwoord in te stellen en toegang tot het account te krijgen. Let op: in de meeste gevallen wordt uw visum via e-mail bij u afgeleverd en kunt u het na het inloggen in uw account vinden.

Als uw visumaanvraag niet wordt goedgekeurd door de overheidsinstantie, zullen wij zorgen voor een volledige terugbetaling onder onze goedkeuringsgarantie. Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent met onze dienstverlening, neem dan contact met ons op via chat en wij zullen de door u betaalde kosten restitueren. Als er een fout is gemaakt bij uw aanvraag, zullen wij uw visum kosteloos opnieuw verwerken. Let op: terugbetalingen worden teruggestort op dezelfde creditcard die werd gebruikt.

Als wij uw visum nog niet hebben verwerkt, kunnen wij zonder problemen wijzigingen aanbrengen. Wij controleren uw gegevens ook op fouten. In het geval dat uw visum al is verwerkt en wij uw aanvraag hebben ingediend bij de juiste overheidsinstellingen, zullen sommigen dit accepteren en de wijzigingen doorvoeren, terwijl anderen dat niet doen. Neem onmiddellijk contact met ons op (bij voorkeur via chat) als u een fout in uw aanvraag opmerkt.

Sommige landen kunnen een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts eisen als u aankomt uit een land met een risico op gele koorts. Meer info vindt u hier: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de passagier om deze regels te controleren voordat hij/zij naar het gekozen land reist.

Om uw factuur te downloaden, kunt u inloggen op uw account en deze daar direct downloaden.

U kunt het e-Visum opnieuw afdrukken vanuit uw e-mailaccount. U kunt het e-Visum ook opvragen en opnieuw afdrukken via uw iVisa-account.

Ja, het iVisa-systeem bewaart uw kredietkaartgegevens niet meer nadat de transactie is verwerkt.

Alle visa geven reizigers de toestemming om naar de locatie van binnenkomst van een land te reizen. Of u al dan niet toegang wordt verleend, beslist de Immigratiebeambte op het moment van aankomst.

Als uw visumaanvraag nog niet voor behandeling is ingediend, ontvangt u het volledige bedrag terug. Echter, als uw aanvraag reeds is verwerkt, dan kunnen wij geen terugbetaling verlenen.

Wanneer het visum naar u moet worden verzonden, is deze verzendtijd niet inbegrepen in de verwerkingsduur. Het is vanaf het moment dat wij uw aanvraag ontvangen tot en met het verkrijgen van de goedkeuring. De meeste visa (e-Visa) worden na goedkeuring per e-mail verzonden, zodat leveringstermijnen niet van toepassing zijn.

Nee, wij zijn niet aangesloten bij een overheidsinstantie. Wij zijn een particulier bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking van visa voor reizigers wereldwijd.

Helaas kunnen we dat niet, omdat de overheidsinstanties ons niet op de hoogte stellen van de reden(en) achter de besluiten.

Als uw visum niet is goedgekeurd, adviseren wij u contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade/consulaat voor meer informatie over wat uw mogelijkheden zijn.

Wij accepteren Visa, Master Card, American Express en PayPal.

Alle burgers uit deze gebieden die een aanvraag indienen via onze website zullen hun aanvraag moeten laten behandelen met de nationaliteit zoals vermeld in hun paspoort. Als voorbeeld, een reiziger uit Puerto Rico zal zijn aanvraag verwerkt zien als een persoon die de Amerikaanse nationaliteit bezit. Dit geldt niet voor de reizigers in de categorie BOTC (British Overseas Territories Citizen) volgens de British Overseas Territories Act van 2002.

Need Help?