Uitgelicht op

Verkrijg Nu Online uw e-Visum voor Ethiopië

iVisa.com biedt sinds 2013 versnelde verwerking en begeleiding voor alle visumaanvragen. We zijn niet verbonden aan enige overheidsdienst.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Visumtype Visumkosten Bemiddelingskosten Aantal Inreizen Verwerkingsduur
eVisum
Visumkosten USD 52 - 72
Bemiddelingskosten USD 35.00
Aantal Inreizen Enkelvoudig
Verwerkingsduur 12 uren
Nu Aanvragen

How to Apply: eVisum

Vul de online aanvraag in
Vul de online aanvraag in

"Vul onze eenvoudige online aanvraag in en betaal met creditcard of PayPal

Receive document via email
Receive document via email

No need to deal with the embassy. We do it for you so you don't lose valuable time

Bestemming invoeren
Bestemming invoeren

Present your Passport and the Document we provide upon entry to destination country

Nu Aanvragen

Meer informatie: eVisum

Vanaf juni 2018 komen ingezetenen van alle landen in aanmerking voor een Ethiopisch online visum (e-Visum). Door dit e-Toeristenvisum aan te vragen hoeven reizigers het consulaat niet te bezoeken om een visumaanvraag in te dienen. U kunt online alle vereiste documenten en gegevens verstrekken, alsmede de visumkosten betalen. Met dit gestroomlijnde systeem zijn de lange wachttijden en de kostbare ingevoerde visumprocedures verleden tijd.

Het Ethiopische e-Toeristenvisum is een officieel document dat elektronisch wordt afgegeven door het Ministerie voor Immigratie- en Nationaliteitszaken. Nadat de aanvrager het visumaanvraagformulier met de vereiste gegevens heeft ingevuld en de online betaling met een creditcard is heeft voltooid, ontvangt hij/zij het e-Visum per e-mail.

Gebruik ons Visum Calculatortool

Bereken de Visumkosten voor het indienen van de Aanvraag

Klantervaringen

Onze klanten hebben geweldige verhalen over ons

Veelgestelde Vragen

Het is een officieel document dat toestemming geeft om van en naar Ethiopië te reizen. Het is elektronisch gekoppeld aan uw paspoort.

Wij hebben het volgende nodig om uw aanvraag in te dienen:

  1. Paspoort met een geldigheidsduur van nog minimaal 6 maanden
  2. Een gescande kopie van de gegevenspagina uit uw paspoort
  3. Pasfoto
  4. Credit-/Debitcard of een Paypal-rekening voor betaling

De kosten voor het e-Visum voor 30 dagen bedragen 52 USD en voor het 90-daagse e-Visum 72 USD. Hier bovenop wordt een extra vergoeding van 35 USD voor standaardverwerking in rekening gebracht. Voor spoedverwerking en supersnelle verwerking bedragen de extra kosten respectievelijk 65 USD en 100 USD voor beide visumtypen.

Dit hangt af van de door u gekozen verwerkingstijd. Wij bieden drie opties:

  1. Standaardverwerking: 3 werkdagen.
  2. Spoedverwerking: 2 werkdagen.
  3. Supersnelle Verwerking: 1 werkdag.

In tegenstelling tot veel andere visa waarvan de geldigheidsperiode begint te lopen op de datum waarop ze zijn afgegeven, begint de geldigheid van het Ethiopische e-visum op de door u geplande inreisdatum in het land. M.a.w. uw e-visum is dus 30 of 90 dagen geldig vanaf uw verwachte aankomstdatum in Ethiopië, afhankelijk van het e-Visumtype dat u kiest.

*LET OP: De geldigheidsperiode verschilt van de verblijfsduur, die 30 of 90 dagen is. De verblijfsduur MAG de geldigheidsperiode van het visum NIET overschrijden. Als u bijvoorbeeld uw plannen wijzigt nadat het visum is afgegeven en uw aankomstdatum is 10 dagen later dan wat op het e-Visum is vermeld, dan is de geldigheidsperiode van het visum respectievelijk 20 of 80 dagen. Het aantal toegestane dagen dat u in Ethiopië mag verblijven is dus 20 of 80 dagen.

Uw paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig zijn vanaf de verwahte inreisdatum in Ethiopië.

Eén keer, het een e-Visum voor één inreis (single entry).

Momenteel staat de Ethiopische overheid reizigers alleen toe om met dit e-Toeristenvisum via Addis Ababa Bole International Airport Ethiopië binnen te treden. Het inreizen via andere grensdoorlaatposten is niet toegestaan.

Het visum wordt u per e-mail in PDF-formaat toegestuurd. U dient dit document uit te printen en mee te nemen wanneer u op reis gaat.

Nee, u hebt geen e-visum nodig voor transitvluchten/stopovers in Ethiopië. Als u de transitzone op de luchthaven wilt verlaten om Addis Ababa te bezoeken, dient u online een visum voor 30 dagen en geldig voor één inreis (single entry) aan te vragen of de dichtstbijzijnde Ethiopische ambassade te bezoeken om daar een ​​transitvisum aan te vragen.

Met ingang van 1 juni 2018 komen ingezetenen van alle landen komen in aanmerking voor het Ethiopische e-visum.

Nee, op dit moment kan alleen een visum voor één inreis (single entry) online worden afgegeven.

Reist u met kinderen zorg er dan voor dat u in het bezit bent van een geldige geboorteakte en/of adoptieakte, om te voorkomen dat u op het laatste moment hierdoor problemen ondervindt.

Houd er rekening mee dat de regels gelden voor alle kinderen, ongeacht of ze uw biologische of geadopteerde kinderen zijn of kinderen van anderen die met u meerreizen.

Mensen reisden voorheen niet zoals ze nu doen en sinds een aantal jaren staat Ethiopië als een van de populaire Afrikaanse reisbestemmingen op de lijst. Het land heeft een mooi landschap en een rijke cultuur met veel bezienswaardigheden zoals paleizen, kerken, rotsschilderingen om maar een paar te noemen. Ethiopiërs zijn hartelijk en zeer gastvrij hun land is dan ook een enigszins uniek land op het Afrikaanse continent. U zult ongetwijfeld memorabele herinneringen tijdens deze reis creëren.

In dit artikel hebben we een aantal weetjes en tips voor u op een rij gezet

Reisdocumenten

Kenia is als enige land vrijgesteld van het hebben van een visum om Ethiopië binnen te komen. Maar het is vrij simpel en niet erg duur om een Ethiopisch toeristenvisum aan te vragen. U kunt online een visum voor Ethiopië aanvragen, waarmee u zowel door de lucht als over land Ethiopië kunt inreizen. Een andere optie is om bij aankomst op de luchthaven Addis Ababa Bole een visum bij aankomst (VOA) te verkrijgen.

Openingstijden

Ethiopiërs leven graag relaxt en vinden hun rust belangrijk. Daarom zijn veel winkels tussen de middag van 12.00 en 14.00 uur gesloten, alhoewel dit ook weer van plaats tot plaats kan verschillen. Het is een soort Spaanse siësta. Iedereen moet midden op de dag eten en rusten, zodat ze kunnen blijven werken tot sluitingstijd.

Tijdsverschil

Een ander opmerkelijk feit in Ethiopië is dat ze hun eigen tijdssysteem hanteren. De dag bestaat uit 2 keer 12 uur en begint ’s morgens om 06.00 uur bij zonsopgang. 07.00 uur (internationale tijd) is op klok in Ethiopië één uur. Na zonsondergang begint om 19.00 uur de uurtelling weer met één uur. Als u afspreekt met een Ethiopiër of Ethiopische is het wel handig om even te vragen of het om de lokale of internationale tijd gaat. Ook de kalender is anders dan de onze Ethiopië gebruikt namelijk niet de gregoriaanse kalender, maar hanteert de juliaanse kalender die ongeveer 7 jaar achter loopt op onze jaartelling.

Veiligheid

Veel mensen denken dat Afrikaanse landen niet veilig zijn, vooral als je ook nog eens alleen reist. Hoewel dit voor bepaalde landen van toepassing is, geldt dit niet voor Ethiopië. In feite kunt u in Ethiopië ook als vrouw alleen veilig rondreizen, zelfs in de Addis Ababa hoeft u niet bang te zijn te worden lastig gevallen. Ethiopiërs zijn rustige en vreedzame mensen en aangezien het toerisme zich de afgelopen jaren enorm heeft ontwikkeld, worden toeristen met open armen ontvangen.

Gids

Wilt u Ethiopië beter leren kennen en de diverse schatten die het land te bieden heeft ontdekken dan is het raadzaam om een gids te huren. Ethiopië heeft een lange interessante geschiedenis en sommige feiten zijn minder bekend dan anderen. Daarom is het goed om onder begeleiding van een gids tochten te maken.

Bovendien kunt u sommige delen van Ethiopië, zoals de Danakil Depressie, de Simien Mountains en de Omo Vallei, niet zonder gids verkennen. U kunt er zeker van zijn dat de meeste gidsen uitstekend Engels spreken, aangezien Engels de tweede officiële taal is. Let hierbij wel op het volgende: het is beter om eerst zeker te weten of de gids daadwerkelijk Engels spreekt voordat u de persoon betaalt. Want het is geen pretje om ergens in de ‘middle of nowhere’ met iemand te moeten optrekken waarmee, vanwege de taalbarrière, de communicatie moeizaam verloopt.

Accommodatie

Ethiopië is een zeer betaalbare bestemming. Wat accommodatie betreft er is voor ieder wat wils. Zowel voor de low budget reizigers als de reiziger die meer comfort wil, zijn er tallloze hotels en guesthouses. Houd rekening dat de duurdere hotels een servicetoeslag van 10 to 15 procent in rekening brengen.

Behalve bij de duurdere hotels waar de prijzen vastliggen, is het raadzaam om af te dingen op de prijs van een hotelkamer en hierover te onderhandelen, omdat hoteleigenaren bij buitenlanders een veel hogere prijs vragen dan bij locals.

Wat de prijzen voor maaltijden en dranken betreft zult u versteld staan hoeveel u kunt eten en drinken vergeleken bij de prijs van één gerecht in Nederland. Vergeet niet dat u extra kosten kwijt bent voor het inhuren van een gids, dus houd daar rekening mee.

Elektriciteit

In Ethiopië worden zowel ronde en vierkante stopcontacten gebruikt met een netspanning van 220 volt, neem daarom een wereldstekker mee. Pak ook een goede zaklamp in omdat er in bepaalde regio’s nog geen elektriciteit is, en voor het geval dat de stroom uitvalt.

Kleding

Neem luchtige katoenen kleding mee, maar ook sokken, een dunne coltrui of een vest met een fleecejack, omdat het in de hooglanden boven de 2000 meter de nachten behoorlijk fris kunnen zijn. Het is ook raadzaam om een lekker zittende wandelschoenen mee te nemen, vooral als u wandeltochten in de schitterende Simien Mountains wilt maken.

Draag in de laagvlaktes vanaf zonsondergang bedekkende kleding vanwege de muggen en vergeet niet een insectenwerendmiddel plus een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor in te pakken. Toiletpapier mag zeker in uw koffer of rugzak niet ontbreken. Want soms hebben zelfs de hotels of guesthouses in kleine plaatsen geen toiletpapier beschikbaar.

Fotograferen

Ethiopië is ongetwijfeld een erg fotogeniek land. De uiteenlopende landschappen, verschillende bevolkingsgroepen en werelderfgoederen vragen er gewoon om vastgelegd te worden. Houd er wel rekening mee dat als u bezienswaardigheden wilt filmen, zult u een vergunning van ca. 10 euro moeten kopen.

Vraag eerst altijd of het goed is als u mensen wilt fotograferen. In het noorden is dat op zich geen probleem, maar in de overige delen van Ethiopië zal er eerst onderhandeld moeten worden over het bedrag dat u wilt betalen voor het nemen van foto’s.

Tot Slot

Ethiopië een heerlijke plek om te bezoeken. De mensen zijn vriendelijk, het eten is goed en wat u zeker niet mag overslaan is het bijwonen van een koffieceremonie. Ethiopië is beroemd om de koffie en vormt dan ook een essentieel onderdeel van de cultuur.

Ethiopië is vol met wonderen, een bezoek aan dit land in de hoorn van Afrika blijft tot in lengte van dagen in uw geheugen gegrift.

Een e-Visum is een officieel document dat toegang geeft tot en reizen binnen een bepaald land. Het e-Visum is een alternatief voor visa die worden afgegeven bij binnenkomst van een land of voor een bezoek aan een ambassade/consulaat om een traditioneel papieren visum te verkrijgen. e-Visa zijn elektronisch gekoppeld aan het paspoort van de reiziger.

Onze service begint bij het geven van informatie. U kunt gebruik maken van onze actuele visumvereisten tool om uit te zoeken of u een visum nodig heeft. Het zit heel simpel in elkaar u hoeft ons alleen te vertellen waar u vandaan komt en waar u naartoe gaat. Op basis van deze informatie vertellen wij u hoeveel het visum kost, het aantal binnenkomsten, de startdatum en geven u de mogelijkheid tot het direct aanvragen op onze site!

De beste plaats om deze informatie te vinden is ons visumvereistentool. Elk land heeft andere toegangsregels en visumkosten. Als u haast heeft, kunt u ook online aanvragen en op het formulier zult u ook deze informatie terugvinden.

Het hangt af van het land dat het visum afgeeft. Voor veel landen zoals voor ETA Australië en het e-Visum Turkije kan het proces via onze spoeddienst in 15 minuten worden uitgevoerd. Voor andere landen, zoals het Indiaas toeristenvisum, duurt het proces meestal 24 uur. De exacte tijd vindt u op elk aanvraagformulier. Wat wij garanderen is dat uw aanvraag met iVisa overal de snelste manier is.

De documenten moeten worden afgedrukt op een blanco vel A4 wit papier. Dubbelzijdig of verkleind printen wordt niet geaccepteerd.

Wij helpen u om uw visum op de eenvoudigste en snelste manier te verkrijgen. Door middel van gebruiksvriendelijke online aanvraagformulieren en een 24/7 klantenservice van wereldklasse maken we het hele visumproces snel en eenvoudig! Wijmaken ook gebruik van beproefde methodes als het gaat om de bescherming van uw gegevens en creditcard.

iVisa biedt twee soorten Visa aan: Elektronische visa (e-Visa) en traditionele papieren visa, afgaande op uw bestemming. Daarnaast bieden wij ook de volgende diensten/documenten aan die door bepaalde landen worden vereist: ETA (elektronische reistoestemming), Toeristenkaarten, Visum bij aankomst, pre-registratie/goedkeuringsformulier, Uitnodigingsbrieven voor Toeristen en de dienst Ambassade-inschrijving.

  1. Selecteer het land waarvoor u het visum aanvraagt
  2. Selecteer het type visum en lees de instructies zorgvuldig door.
  3. Selecteer Nu toepassen
  4. Vul het aanvraagformulier in
  5. Betaal met een Visa Card, Mastercard of andere debitcard.
  6. Wacht op goedkeuring via e-mail, download en print de e-Visa via uw account.
  7. Toon uw afgedrukte e-Visum aan de immigratiebeambte bij binnenkomst in het land.

We merken hierbij op dat de meeste landen de mogelijkheid bieden om een visum zonder bemiddelingskosten te verwerken. De belangrijkste reden is dat we duizenden visa per maand verwerken omdat we u tijd en frustratie willen besparen. Onze service omvat een eenvoudig te gebruiken website en aanvraagformulier. Het is veel eenvoudiger om uw aanvraag bij ons te doen, vooral voor mobiele gebruikers en grote groepen. Wij sturen al onze klanten het visum meerdere dagen voor het vertrek toe. Dit is vooral nuttig voor reizigers die het visum maanden van tevoren kopen. We hebben ook een 24-uurs klantenservice met professionals die gevestigd zijn in de Verenigde Staten en Engels spreken. Wij accepteren meerdere valuta's en onze website kan in meer dan 20 talen worden geraadpleegd. Wij geloven dat onze vergoeding uw tijd en gezond verstand waard is, maar onthoud wel dat alle overheden hun eigen "gratis" dienst hebben.

Als u uw aanvraag op onze site heeft ingediend, kunt u inloggen op uw account en uw bestelling/aanvraag opzoeken. Na ontvangst van de betaling wordt automatisch een account voor u aangemaakt. Klik op de link in uw bevestigingsmail om een wachtwoord in te stellen of bezoek de pagina inloggen om het wachtwoord in te stellen en toegang tot het account te krijgen. Let op: in de meeste gevallen wordt uw visum via e-mail bij u afgeleverd en kunt u het na het inloggen in uw account vinden.

Als uw visumaanvraag niet wordt goedgekeurd door de overheidsinstantie, zullen wij zorgen voor een volledige terugbetaling onder onze goedkeuringsgarantie. Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent met onze dienstverlening, neem dan contact met ons op via chat en wij zullen de door u betaalde kosten restitueren. Als er een fout is gemaakt bij uw aanvraag, zullen wij uw visum kosteloos opnieuw verwerken. Let op: terugbetalingen worden teruggestort op dezelfde creditcard die werd gebruikt.

Als wij uw visum nog niet hebben verwerkt, kunnen wij zonder problemen wijzigingen aanbrengen. Wij controleren uw gegevens ook op fouten. In het geval dat uw visum al is verwerkt en wij uw aanvraag hebben ingediend bij de juiste overheidsinstellingen, zullen sommigen dit accepteren en de wijzigingen doorvoeren, terwijl anderen dat niet doen. Neem onmiddellijk contact met ons op (bij voorkeur via chat) als u een fout in uw aanvraag opmerkt.

Sommige landen kunnen een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts eisen als u aankomt uit een land met een risico op gele koorts. Meer info vindt u hier: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de passagier om deze regels te controleren voordat hij/zij naar het gekozen land reist.

Om uw factuur te downloaden, kunt u inloggen op uw account en deze daar direct downloaden.

U kunt het e-Visum opnieuw afdrukken vanuit uw e-mailaccount. U kunt het e-Visum ook opvragen en opnieuw afdrukken via uw iVisa-account.

Ja, het iVisa-systeem bewaart uw kredietkaartgegevens niet meer nadat de transactie is verwerkt.

Alle visa geven reizigers de toestemming om naar de locatie van binnenkomst van een land te reizen. Of u al dan niet toegang wordt verleend, beslist de Immigratiebeambte op het moment van aankomst.

Als uw visumaanvraag nog niet voor behandeling is ingediend, ontvangt u het volledige bedrag terug. Echter, als uw aanvraag reeds is verwerkt, dan kunnen wij geen terugbetaling verlenen.

Wanneer het visum naar u moet worden verzonden, is deze verzendtijd niet inbegrepen in de verwerkingsduur. Het is vanaf het moment dat wij uw aanvraag ontvangen tot en met het verkrijgen van de goedkeuring. De meeste visa (e-Visa) worden na goedkeuring per e-mail verzonden, zodat leveringstermijnen niet van toepassing zijn.

Nee, wij zijn niet aangesloten bij een overheidsinstantie. Wij zijn een particulier bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking van visa voor reizigers wereldwijd.

Helaas kunnen we dat niet, omdat de overheidsinstanties ons niet op de hoogte stellen van de reden(en) achter de besluiten.

Als uw visum niet is goedgekeurd, adviseren wij u contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade/consulaat voor meer informatie over wat uw mogelijkheden zijn.

Wij accepteren Visa, Master Card, American Express en PayPal.

Alle burgers uit deze gebieden die een aanvraag indienen via onze website zullen hun aanvraag moeten laten behandelen met de nationaliteit zoals vermeld in hun paspoort. Als voorbeeld, een reiziger uit Puerto Rico zal zijn aanvraag verwerkt zien als een persoon die de Amerikaanse nationaliteit bezit. Dit geldt niet voor de reizigers in de categorie BOTC (British Overseas Territories Citizen) volgens de British Overseas Territories Act van 2002.

Need Help?