Kan ik met het visum 6 maanden in Oeganda blijven?

Kan ik met het visum 6 maanden in Oeganda blijven?
iVisa | Bijgewerkt op Nov 04, 2019

Je hebt zo van die mensen die naar een land reizen en het dan meteen helemaal willen ontdekken. Al moeten ze daarvoor 6 maanden in een land blijven! Zo zijn er ook mensen die 6 maanden met hun visum in het Afrikaanse land Oeganda willen blijven. Maar is dat we mogelijk? Een vraag die we in deze tekst proberen te beantwoorden.

Alt Text

Wat is de drijfveer voor mensen om 6 maanden in een en hetzelfde land te blijven? We denken hierbij misschien meteen aan toeristen, maar vergeet niet dat er ook zakenreizigers die een visum nodig hebben naar Oeganda reizen, vrijwilligers die enkele maanden willen gaan helpen en mensen die misschien niet de Oegandese nationaliteit hebben, maar wel familie of vrienden willen bezoeken. We kunnen dus wel wat redenen bedenken waarom mensen met hun visum 6 maanden in Oeganda zouden willen blijven. We kunnen je op dit vlak alvast vertellen dat geen enkel visum een maximale verblijfsperiode van 6 maanden toelaat. Er bestaan in principe twee visums waar je voor Oeganda een beroep op zou kunnen doen en beide hebben ze een kortere maximale verblijfsperiode. De visums waar we het over hebben zij het e-visum voor Oeganda en het Oost-Afrika visum. Deze visums kan je aanvragen via de provider iVisa. Het gaat om twee zogenaamde elektronische of e-visums. Dit betekent dat je ze online kunt aanvragen en dat je dus niet meer naar een ambassade of consulaat moet. En ook niet dat je het visum r op de luchthaven van Oeganda moet aanvragen.

Veel gestelde vragen

Kan je met het Oeganda visum 6 maanden in Oeganda blijven?

Neen, het klassieke e-visum voor Oeganda heeft een maximale verblijfsperiode van 45 dagen Total dagen. Wil je langer blijven dan is de enige mogelijkheid om even de grens met een ander land over te gaan en van daaruit een nieuw visum aan te vragen en het land weer binnen te gaan. Dit visum vervalt na levering trouwens na 90 dagen na aankomst dagen.

Kan je met het Oost-Afrika visum 6 maanden in Oeganda blijven?

Nee, ook met het Oost-Afrika visum kan je geen 6 maanden in Oeganda blijven. Het Oost-Afrika visum is een visum waarmee je niet alleen Oeganda maar ook de landen Kenia en Rwanda kunt bezoeken. Heel interessant natuurlijk aangezien je maar 1 visum nodig hebt om 3 landen te kunnen bezoeken. En hoewel de maximale verblijfsduur van dit visum langer is dan bij het klassieke visum voor Oeganda is het nog steeds geen 6 maanden. Ook hier kan je voor een verlengd verblijf overwegen om even de grens met een ander land over te steken en een nieuw Oost-Afrika visum aan te vragen. Het Oost-Afrika visum is trouwens geldig voor een maximale verblijfsperiode van 90 dagen Total dagen. Het visum vervalt na levering na 90 dagen na aankomst dagen.

Hoe langer in Oeganda blijven?

De enige manier om langer, bijvoorbeeld 6 maanden, in Oeganda te blijven, is door regelmatig de grens over te steken en een nieuw visum voor het land online via iVisa aan te vragen.

Deel dit artikel op
Need Help?